Schutters opgepakt

In Ninove, Denderleeuw en Haaltert wordt opgelucht gereageerd op de arrestatie van twee jonge mannen uit Ninove. Die vandalen hebben meer dan tachtig ‘schietincidenten’ op hun kerfstok. Ze schoten tientallen vitrines en autoramen stuk.

Na maandenlang speurwerk van de lokale politie konden de onverlaten – die zich verplaatsten met een donkere personenwagen – uiteindelijk worden geĂŻdentificeerd en opgepakt. De verdachten zijn twee Ninovieters van 26 en 27 jaar. De jongste van de twee werd aangehouden, zijn kompaan vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

Zij viseerden o.m. cafés en winkels waarvan de ramen werden stuk geschoten. Recent nog werden een ruitersportwinkel en een café onder vuur genomen. Over het waarom tast men voorlopig nog in het duister. De ondervraging van de verdachten zal dat moeten uitwijzen.

Topartikels editie Ninove-Dender