‘In de verzekering …’ is beste café ter wereld

Een café dat maar één dag per week open is en toch de titel ‘beste café ter wereld’ haalt, je moet het maar doen. ‘In de verzekering tegen de grote dorst’, het geuze-, lambiek- en kriekcafé van de gebroeders Panneels in Eizeringen (Lennik) mag aanspraak maken op deze lovende titel. Dat zegt RateBeer 2015, één van de belangrijkste bierwebsites ter wereld.

In de verzekering 2
De gebroeders Kurt en Yves Panneels

Je vindt ‘In de verzekering …’ in de schaduw van de kerktoren van Eizeringen, een kleine deelgemeente van Lennik. Het huidige café ontstond toen de gebroeders Kurt en Yves Panneels in 1999 het laatste dorpscafeetje van Eizeringen overnamen van de 85-jarige Margriet Beyl.

De verbouwingen namen meer dan vijf jaar in beslag maar in 2005 ging het café weer open. In een mum van tijd werd het café het mekka voor liefhebbers van geuze, kriek en lambiek. Je kan er elke zondagmiddag terecht maar je kan het café met zijn authentiek interieur ook huren voor speciale gelegenheden.

In de lijst van best ‘beer destinations in the world’ staat ‘In de verzekering …’ op plaats twee. Op plaats dertien vinden we bierrestaurant ‘De Heeren van Liedekercke’. In de competitie ‘beste brouwerij ter wereld’ haalt Brouwerij 3 Fonteinen uit Beersel een mooie bronzen medaille.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland