UPDATE : Woning gedeeltelijk ingestort, Wolvertemsesteenweg afgesloten

UPDATE : Zondagnamiddag werd de Wolvertemsesteenweg afgesloten (tot maandagavond 1 februari) wegens de instabiliteit van de woning.

Aan de Wolvertemsesteenweg is in de avond van zaterdag 30 januari een woning gedeeltelijk ingestort. Naast het huis met huisnummer 58 waren graafwerken aan de gang voor het optrekken van een meergezinswoning. Waarschijnlijk werd daarbij de fundering ondergraven zodat een zijmuur van de achterbouw instortte. Ook een stuk muur van de woning zelf stortte naar beneden.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. De bewoonster, een dame van 80, was bij haar kinderen aan zee om haar verjaardag te vieren. Het huis werd onbewoonbaar verklaard en verzegeld. Zondag moest de brandweer opnieuw opgeroepen worden omdat de toestand van het gebouw weer verslechterde. Er werd een ingenieur aangesproken om de stabiliteit van het gebouw te onderzoeken.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk