Weens concert in Merchtem

Een goed gevulde O-L-Vr-ter-Noodt kerk luisterde met aandacht naar het concert van filharmonie De Lier met werk van Johan Strauss en Leroy Anderson. Sopraan Keren Vermeiren zorgde voor een vocale noot in dit concert met ‘lichte’ muziek.

Het werd een concert waarbij je zachtjes mee kon wiegen en … zelf kon meezingen. Het laatste nummer van het officiële pogramma was een selectie uit ‘The Sound of Music’ van Rogers en Hammerstein en het publiek mocht de klassiekers ‘Edelweiss’ en ‘Do re mi’ zelf meezingen.

Dat het eerste bisnummer de welbekende Dahomese Rapsodie van Mr. August De Boeck was, maakte het publiek alleen maar enthousiaster. Dirigent Rik Ghesquière en soliste Karen Vermeiren kregen dan ook een staande ovatie. Het concert door het gemeentebestuur gratis aangeboden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk