Amsterdammertjes houden foutparkeerders weg

Het Lennikse gemeentebestuur liet in de Borrekeitse amsterdammertjes plaatsen, die moeten voorkomen dat mensen nog fout parkeren. Ook voor de herinrichting van de parking aan de Schoolweg worden nog amsterdammertjes gebruikt.

De Borrekeitse krijgt vaak te maken met foutparkeerders, die er dan voor zorgen dat de hulpdiensten niet door het smalle straatje kunnen. Daar maakt het Lennikse gemeentebestuur komaf mee. Er werden 10 paaltjes geplaatst langs het voetpad, zodat parkeren er niet meer mogelijk is.

“Eens de Markt vol staat, komen mensen zich hier parkeren”, zegt schepen van openbare werken Johan Limbourg (LB). “Maar dat brengt dus problemen met zich mee, vooral voor de hulpdiensten.” Intussen worden er nog andere amsterdammertjes ingezet om de parkeerplaatsen langs de Schoolweg opnieuw in te richten.

“De mensen parkeren zich daar zoals ze willen, met als resultaat dat alles plots dicht zit en sommigen met hun wagen niet meer van de parking geraken”, zegt Limbourg. “Daarom hebben we nu plannen om het parkeerterrein beter in te richten. We zullen de plaatsen afbakenen met gerecupereerde kasseistenen en het terrein wordt van de straat gescheiden met amsterdammertjes”, klinkt het.