Dieven op pad in centrum Essene

In het centrum van Essene waren er donderdag drie woninginbraken plus nog een poging.

In de Ternatsestraat drongen dieven eerst binnen in een waslokaal, maar daar vonden ze niets. Daarop sloegen ze het raam van het toilet stuk, waardoor ze in de woning geraakten. Er werden juwelen en geld gestolen.

In een tweede woning in de Ternatsestraat klommen de daders via een trapladder tot op het balkon. Daar poogden ze een raam open te breken, maar dat lukte niet.

In de Fooststraat werd via een keukenraam ingebroken. De dieven vluchtten weg toen het alarm afging, maar ze graaiden nog een gouden ketting mee.

In de Moortelstraat werd aan de achterzijde een raam opengebroken. Ook hier zijn juwelen gestolen.

Hekelgem

In de Affligemdreef werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in een winkelruimte. Het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken. De burelen en de winkelruimte werden doorzocht. Er is een kleine geldsom weg.

Teralfene

In de Wilgenlaan werd ingebroken in een woning via een zijraam. De dieven konden een geldsom en juwelen buitmaken. De inbraak werd pas zaterdagavond vastgesteld, maar kan al donderdag of vrijdag gebeurd zijn.