Oud-schepen Arthur De Schrijver overleden

In het rust- en verzorgingstehuis Sint-Rafa√ęl in Liedekerke overleed zaterdag de Affligemse oud-schepen Arthur De Schrijver. Hij werd 93.

Arthur De Schrijver, een overtuigd Volksunie-man, was in 1979, als schepen van Leefmilieu en Sociale Zaken, de man die op de proppen kwam met het voorstel om de fusiegemeente Groot-Hekelgem om te dopen tot Affligem.

De benaming Groot-Hekelgem zorgde al sinds de fusie van 1976 voor aanslepende frustraties en geruzie met Teralfene en Essene.

De monniken van de abdij Affligem maakten geen bezwaar tegen het gebruik van de benaming en dus werd via kamerlid Jef Valkeniers een wetsvoorstel ingediend en goedgekeurd.

De minzame De Schrijver was niet echt voor de politiek in de wieg gelegd en kapte in 1982 met de Affligemse politiek. Hij bleef wel een ge√ęngageerde burger. Zo ruimde hij in zijn eentje tot op hoge leeftijd dagelijks zwerfvuil op de Brusselbaan.¬†

In 2004 verhuisde hij naar een serviceflat in Liedekerke.

Geen ereburger 

Een voorstel in 2011 van toenmalig schepen Stijn Stassijns om De Schrijver ereburger van Affligem te maken kreeg niet de nodige steun van de gemeenteraad.

Arthur was oorspronkelijk bloemenkweker en stond mee aan de wieg van de Bloemenveiling Aalst en de toenmalige bloemistenbond van Hekelgem.

De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 9 november om 11.15 uur in de parochiekerk Sint-Michiel van Hekelgem.