Brasserie Bijgaarden en Sir Kwinten in Bib Gourmand

Brasserie Bijgaarden en Sir Kwinten krijgen voor het eerste een plaats in de gastronomische gids Bib Gourmand. Daar worden enkel eethuizen in vermeld die voor hun prijs een enorm goede kwaliteit leveren.

Bib Gourmand geeft door de Michelin-inspecteurs gekozen restaurants aan, waar je voor een redelijke prijs van een uitstekende keuken kunt proeven. In de nieuwe editie werden Brasserie Bijgaarden uit Groot-Bijgaarden en Sir Kwinten uit Lennik geselecteerd.

Voor Sir Kwinten is de opname in de Bib Gourmand een nieuwe zege. Eerder dit jaar al werd de Lennikse sommelier Yanick Dehandschutter al verkozen tot beste sommelier van Belgi√ę. In 2011 werd Yanick Dehandschutter al eens tot beste Belgische sommelier verkozen bij de wedstrijd van de Gastronomische Club Prosper Montagn√©.

Hij is dan ook heel blij dat zijn restaurant nu ook een plaatsje krijgt in de Bib Gourmand. ‘Dit is een hele eer, want het bewijst dat wij echt wel goeie kwaliteit leveren voor onze prijs’, zegt Dehandschutter. ‘Mensen willen echt waar voor hun geld, en dat is ook iets dat wij nastreven. Deze beloning bewijst dat wij allemaal goed werk leveren bij Sir Kwinten.’

‘Zowel mijn broer als mijn ouders en onze chef doen dagelijks hun uiterste best. We beschikken over een jong en gedreven team, en we proberen onze voeten zo vaak mogelijk op de grond te houden. En zolang de mensen hier tevreden buiten stappen, zijn wij dat ook’, aldus Dehandschutter.