Retrospectieve Vincent Van Den Meersch

Nog tot en met 17 november 2013 loopt er in het oud stadhuis een tentoonstelling over de in Ninove geboren Vincent Van Den Meersch (1912-1996). In zijn geboortestad raakte het fascinerende oeuvre van Van Den Meersch nooit helemaal ingeburgerd. In Limburg daarentegen werd hij beschouwd als de pionier van de abstract-geometrische kunst.

Op verschillende grote tentoonstellingen konden de Limburgers proeven van het uitgebreide werk van Vincent Van Den Meersch . Dankzij deze retrospectieve tentoonstelling, met meer dan tachtig werken en tal van documenten uit het archief van de kunstenaar, kan ook Ninove een van zijn grootste kunstenaars uit de twintigste eeuw (her)ontdekken.

De retrospectieve ‘Vincent Van Den Meersch. De poëzie van het prisma’ loopt nog tot en met 17 november 2013 in het oud stadhuis, Oudstrijdersplein 6 in Ninove.  Op maandag, dinsdag en woensdag is de tentoonstelling te bekijken van 9 uur tot 12 uur en van 14 tot 17 uur,  op donderdag van 9 tot 12 en van 16 tot 18.30 uur, op vrijdag van 9 tot 12 uur, op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur. Gesloten op maandag 11 november.

Topartikels editie Ninove-Dender