Uitbater gezocht voor eetcafé in nieuwe Zellikse vrijetijdssite ‘t Gezel

Op 1 september gaat de nieuwe vrijetijdssite ‘t Gezel in Zellik open. De gemeente Asse gaat daarom nu op zoek naar een uitbater voor het eetcafé. Geïnteresseerden krijgen in maart een rondleiding op de site.

Momenteel is Den Horinck nog de sociaal-culturele ontmoetingsplek in Zellik maar daar komt op 1 september verandering in. Dan opent namelijk ‘t Gezel, de gloednieuwe vrijetijdssite in Zellik, pal naast Den Horinck. Dat zal dan ook afgebroken worden eens de nieuwe site in gebruik is. In het gloednieuwe moderne gebouw komt de nieuwe bibliotheek, een onthaalbalie met welzijnsloket, een grote cultuurzaal met foyer, een agora en enkele multifunctionele lokalen geschikt voor vergaderingen, workshops, vorming, enzovoort. Aangrenzend is er een jeugdplek met een opnamestudio, een spelotheek en de lokalen voor de chiro.

In de nieuwbouw zal het eetcafé een centrale plaats innemen. “Het eetcafé beschikt over een prachtig terras dat grenst aan de gemeentetuin. Het wordt een groene buitenomgeving waar je volop sport en cultuur kan beleven. Vlakbij het terras komt een parkpaviljoen waar buitenoptredens kunnen plaatsvinden”, zegt Kristof Gaublomme, directeur van het Autonoom Gemeentebedrijf Asse (AGA).

“Meteen als je het gebouw binnenstapt, zie je het eetcafé. Er is een ingerichte keuken, berging en toog. Het eetcafé is volledig bemeubeld en er hangt een gezellige huiselijke sfeer. Je kan er een hapje eten, een koffie drinken, maar ook gezellig een boek lezen of een spel spelen terwijl je van een glaasje geniet”, vervolgt Gaublomme.

Het gemeentebestuur gaat nu op zoek naar een uitbater voor het eetcafé. En die zal veel vrijheid krijgen van de gemeente. “We vinden het ook belangrijk dat je bereid bent samen te werken met interne en externe partners om zo het lokale verenigingsleven te ondersteunen. We willen een plek creëren waar mensen kunnen ontspannen, lachen en genieten van elkaars gezelschap. Doel is om een omgeving te creëren die de gemeenschap verbindt”, klinkt het.

Horeca-ervaring is niet per se noodzakelijk voor de job, ook jonge ondernemers mogen hun kans wagen. Geïnteresseerden kunnen via www.asse.be/eetcafe-tgezel het lastenboek en de procedure voor kandidaatstelling vinden. Op vrijdag 1 maart om 14 uur en donderdag 21 maart om 10 uur wordt er een rondleiding in het gebouw voorzien voor geïnteresseerden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk