Curieuzegeuze viert driejarig bestaan met Café Jubilé bij brouwerij Kestemont

Drie jaar al organiseert Curieuzegeuze bierproeverijen waar geuze centraal staat. Om die verjaardag te vieren, organiseert initiatiefnemer Johnathan Van der Borght een Café Jubilé bij het nieuwste HORAL-lid: brouwerij Kestemont in Dilbeek.

In 2019 behaalde Johnathan Van der Borght zijn diploma zythologie. Dat resulteerde in 2021 in de oprichting van Curieuzegeuze, het bedrijfje waarmee Johnathan bierproeverijen organiseert voor grotere groepen. Dat er tijdens die proeverijen veel geuze geproefd wordt, is niet vreemd.

“Tijdens mijn opleiding tot zytholoog kreeg ik de kans om bij Brouwerij Boon als logistiek manager te werken. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen en dagelijks werd ik ondergedompeld in de wondere wereld van lambiek en geuze, het Pajotse streekproduct bij uitstek. De passie en goesting waarmee Frank Boon en zijn zonen de brouwerij leiden, inspireerde mij om in 2021 Curieuzegeuze op te richten”, zegt Johnathan daar zelf over op zijn website.

Om die derde verjaardag van Curieuzegeuze te vieren, nodigt hij iedereen uit op zaterdag 2 maart tussen 12 en 20 uur bij brouwerij Kestemont in de Isabellastraat 16 in Dilbeek. Brouwerij Kestemont is het nieuwste lid van de HORAL, de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren.

“Er staat die dag vanalles op het programma waarbij iedereen aan zijn trekken komt en dus niet enkel de bierliefhebbers”, zegt Johnathan. “Zo is er een rondleiding in de brouwerij, al zijn daarvoor enkel nog plaatsjes vrij op de wachtlijst. Voor de kinderen zijn er dan weer volksspelen en een springkasteel, terwijl Walter Evenepoel voor de muziek zorgt. En uiteraard zal er een uitgebreide drankkaart vol oude Geuze zijn. Elke bezoeker krijgt bovendien een gratis drankje, terwijl in de geuzecaravaan de kans ligt om enkele exclusieve flessen aan te kopen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland