Parking aan Bellekouter krijgt forse uitbreiding

Volgend jaar moet de parking aan de Bellekouter in Affligem een forse upgrade krijgen. Niet enkel komen er dubbel zoveel parkeerplaatsen bij op een aanpalend perceel, de bestaande parking en het inkomplein wordt ook aangepast.

De Bellekouter is het epicentrum van de gemeente Affligem. Naast het gemeentehuis, de bibliotheek en de cultuurzaal zijn er ook nog verschillende sportfaciliteiten terug te vinden op de site. En met ook nog de evenementenhal erbij is de bestaande parking voor zo’n 280 wagens soms dan ook te klein. Momenteel loopt er dan ook een openbaar onderzoek naar de uitbreiding van de parking. 

“De nieuwe parking zal op het driehoekig perceel tussen de Geertruidebaan en de Bellestraat worden aangelegd”, zegt schepen Tim Herzeel (Open VLD). “De gemeente kon deze percelen eerder al verwerven. De kosten voor de aanleg worden op 983.988 euro geraamd, in 2023 moet de uitvoering starten.”

Tegelijk zal ook de bestaande parking aangepast worden. “Er zullen vijf plaatsen voor elektrische voertuigen komen, dertien plaatsen voor mindervaliden en ook vier plaatsen voorbehouden voor grote gezinnen. Voor fietsers komt er een overdekte fietsenstalling voor tachtig fietsen”, somt Herzeel op.

“Op de nieuwe parking komt meer ruimte voor groen en wadi’s, zodat het water ter plaatse de grond kan insijpelen. De parkeerzones worden aangelegd in grasbetontegels”, vult burgemeester Walter De Donder (LB) aan. De in- en uitrit van de nieuwe parking zal op de Geertruidebaan liggen. “Bezoekers zullen via een wandelpad op het talud langs de Bellestraat richting de Bellekouter kunnen wandelen. Ook het plein voor de evenementenhal zal aangepast worden. Dat wordt volledig opengebroken en de bestaande fonteinen verdwijnen voor waterspuwers. Tot slot wordt ook het perron van de bushalte vernieuwd.”

Topartikels editie Ninove-Dender