KWB Krokegem schenkt opbrengst van haringbak integraal aan overstromingsslachtoffers in Wallonië

Het is ondertussen een jaar geleden dat verschillende Waalse dorpen getroffen werden door overstromingen. De heropbouw is er nog steeds aan de gang en dankzij KWB Krokegem kan een Luikse vzw rekenen op extra financiële steun.

Onlangs trok een delegatie van het KWB-bestuur van Krokegem naar Tiff, een dorpje in de provincie Luik. Ze gingen er op bezoek bij de vzw Ste-Marie, een parochiale vzw die bestaat uit een parochiezaaltje, een kleine kapel, een restaurant dat verhuurd wordt en enkele appartementen op de bovenverdieping.

“Na de overstromingen had het volledige gelijkvloers bij de twee meter water binnen gehad en werd alles vernield”, schetst de KWB-delegatie de situatie. Na het wegtrekken van het water en een eerste opkuis plaatste de restaurantuitbater een voorlopige tent en foodtruck zodat er terug eten geserveerd kon worden. Het zaaltje werd gebruikt voor de afwas en de mise-en-place. “Pas enkele weken geleden heropende het restaurant en werd het parochiezaaltje opnieuw vrijgegeven.”

Het KWB-bestuur had vorig jaar al beslist dat de opbrengst van de meetschieting en haringbak in augustus integraal besteed zou worden aan de slachtoffers van de overstromingen. De opbrengst bedroeg ongeveer 2.000 euro en die ging dus integraal naar de vzw Ste-Marie in Tiff. “De verantwoordelijken daar kozen ervoor om een meubel met spoelbak, een koelkast en een microgolf aan te kopen. Begin juli zijn we het bedrag gaan overhandigen en kregen we een rondleiding. Ze gaan het zaaltje nu verder opsmukken en de keuken herinrichten zodat ze hun werking kunnen hernemen”, klinkt het bij KWB Krokegem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk