Zwerfvuilproblematiek op Antwerpselaan wordt aangepakt: ontharding en parkeerverbod voor vrachtwagens

Het gemeentebestuur wil de zwerfvuilproblematiek op de Antwerpselaan aanpakken én er de verkeersveiligheid verhogen. Daarom geldt voortaan een parkeerverbod voor bestelwagens en vrachtwagens. Chauffeurs die hun bestelwagen, trekker of oplegger ’s avonds of in het weekend hier willen parkeren, moeten op zoek naar een alternatief. Tegelijkertijd werd ook een deel van de bermen op de Antwerpselaan onthard.

“De Antwerpselaan is een populaire parkeerplaats voor bestel- en vrachtwagens”, zegt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing). “Door de muur van bestel- en vrachtwagens was dit een geliefde locatie voor sluikstorters geworden. Het zwerfvuil stapelde zich op en het was dweilen met de kraan open. Het straatbeeld werd er niet fraaier op en al dat afval heeft een grote impact op het milieu. We voorzien daarom voortaan een parkeerverbod. Dit moet de sluikstorters ontmoedigen en zal tevens de veiligheid van fietsers en voetgangers ten goede komen. Indien nodig kan hier ook camerabewaking komen.”

Uit onderzoek blijkt dat een nette en groene omgeving een positief effect heeft op de hoeveelheid sluikstort. “Als gemeente zetten we volop in op vergroening”, vervolgt schepen van Wegen en Water Kirsten Hoefs (CD&V). “Er werd intussen iets meer dan 200 m² onthard en zo wordt de natuurlijke buffer tussen de A12 en de Antwerpselaan weer wat uitgebreid. We zijn blij dat we hier goed konden samenwerken met Vlaanderen en plannen de komende maanden nog dergelijke onthardingen.”

Een bestaand bushokje wordt verplaatst zodat het perron dat voorzien is van blindegeleidetegels perfect aansluit aan de voorste deur van de lijnbus.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise