Fried Ringoot stapt tijdelijk uit gemeenteraad

Fried Ringoot (N-VA-Lennik²) trekt zich voor drie maanden terug uit de Lennikse gemeenteraad. De aanleiding daarvan zijn gezondheidsproblemen na zijn helse strijd tegen kanker. ‘Mijn lichaam heeft rust nodig’, zegt Ringoot.

Gemeenteraadslid Fried Ringoot lijdt aan een aftakelende ziekte als gevolg van zijn strijd tegen kanker. Daardoor treden er vaak verlammingen op en lijdt hij constant pijn. ‘Maar nu blijkt dat er extra hernia’s zijn bijgekomen, waardoor mijn pijn nog verergerd is’, zegt Ringoot.

‘Er treden ook altijd maar meer verlammingen op. Daarom heb ik nu even rust nodig. Mijn geest en lichaam moeten zich opnieuw aanpassen aan de extra pijn. Dat had ik deze lente ook al voor, en toen heb ik mijn vrouw Annie gevraagd of ze me wou bijstaan op de gemeenteraden’, klinkt het.

 Het gemeenteraadslid laat zich voor drie maanden vervangen door Lien De Slagmeulder, die ook al actief was in de gemeenteraad als vervangster van Jasper De Bruyn, die stage liep in het buitenland. ‘Maar ik blijf ook alles opvolgen vanuit mijn zetel’, zegt Fried Ringoot.

Shows aangepast

De zaalvoorstellingen van ‘En? … Alles goed?’, waarin Fried Ringoot praat over zijn strijd tegen zijn ziekte, blijven wel nog doorgaan. ‘Die shows zijn al aangepast naar mijn kunnen. Maar op een gemeenteraad kan ik moeilijk de boel stilleggen om even op een matras te gaan liggen he’, lacht Ringoot.

Toen hij vorig jaar verkozen werd als gemeenteraadslid, vroegen enkele Lennikenaren zich af of hij dat wel zou volhouden. Maar volgens Ringoot zelf heeft hij de taak niet onderschat. ‘Als ik me moet laten leiden door de gedachte dat ik dingen niet zal aankunnen door mijn ziekte, dan kan ik beter helemaal niets meer doen. Nu heb ik even mijn rust nodig, nadien zien we wel verder. Maar ik kom zeker en vast terug’, lacht Fried Ringoot.