Opwijks OCMW legt zelf 5 euro per dag bij op dagprijs serviceflats

De bouw van 32 serviceflats op de site van het OCMW is zo goed als voltooid. In de komende drie maanden worden plafonds geplaatst, schilderwerken uitgevoerd en keukens en badkamers afgewerkt.

Ondertussen heeft het OCMW een opendeurdag gehouden waarbij een modelflat kon bezocht worden en werden reeds 32 kandidaten (op een wachtlijst van 125 ge√Įnteresseerden) aangeschreven. Tegen 8 november moeten de 32 gelukkigen gekend zijn.

De Vlindertuin

Inmiddels werd ook de naam van het complex van 32 flats bekend gemaakt. Naast WZC De Oase en de 13 serviceflats in de Eikendreef komt er nu ook een Vlindertuin. Deze naam staat ook symbool voor de aanpassingsfase (de verpopping) waarin vele bewoners van de serviceflats zich bevinden.

Tegen 15 februari zouden de bewoners dan hun nieuwe flat kunnen betrekken. Zij worden uiteraard op voorhand op de hoogte gebracht van de huurprijs die 30,5 euro per dag bedraagt. Een gespecialiseerd bureau had uitgerekend dat de optimale dagprijs 36 euro moest bedragen. Zo zou de realisatie van het complex met serviceflats voor het OCMW financieel een nuloperatie zijn.

Maar de raad besliste dat het OCMW zelf 5,5 euro per dag en per flat zou bijdragen. Over het jaar gespreid zou het hier om zo’n 50.000 euro gaan die het OCMW hoopt te verkrijgen uit o.m. de verkoop van gronden en panden in haar bezit.

Uitrusting

De serviceflats in De Vlindertuin zijn zeer volledig uitgerust met een aangepaste badkamer, brede deuren (voor eventuele rolstoelgebruikers), een terras of balkon, internetaansluiting en tal van veiligheidssnufjes o.m. een noodoproepsysteem en het automatisch uitschakelen van de kookplaat bij niet-gebruik.

In het voorjaar van 2014 worden ook de omgevingswerken aangevat. Er komt een parking voor 58 wagens, diverse groenpartijen met banken en fitnesstoestellen, een petanquebaan en een wandelweg naar het Hof Ten Hemelrijk.