Cursussen ’t Verloren Uurke in OCMW-campus

Bij een controle van de brandweer in 2021 bleek dat er heel wat aanpassingen nodig waren aan het gebouw van ’t Verloren Uurke in Meise centrum om de lessen er te kunnen laten doorgaan. Enkele lesgevers konden hun lessen verderzetten in lokalen in de OCMW-campus. Vanaf dit najaar zullen ook de lessen pottenbakken doorgaan op deze campus.

Sinds 40 jaar gingen in ’t Verloren Uurke allerlei cursussen en activiteiten rond beeldende kunsten door. Nadat in juli 2021 een controlebezoek door de brandweer gebeurde in het gebouw waar ‘t Verloren Uurke gevestigd was, bleek dat het gebouw niet voldeed aan de specifieke brandveiligheidsnormen. Er was ook asbest aanwezig in het gebouw.

Een aantal lesgevers van ‘t Verloren Uurke verenigden zich en gingen op zoek naar een nieuwe locatie om de cursussen verder te kunnen laten doorgaan. Sinds april 2022 huurden ze enkele lokalen op de eerste verdieping van het OCMW-gebouw aan de Godshuisstraat. Het was in die lokalen echter niet mogelijk om een bakoven te plaatsen, waardoor de lessen met klei er niet konden doorgaan. Hier is nu een oplossing voor gevonden.

De raad voor maatschappelijke welzijn besliste om een huurovereenkomst voor negen jaar af te sluiten met ’t Verloren Uurke voor de voormalige technische ruimte van de serviceflats. Deze ruimte is gelegen op het gelijkvloers, is gemakkelijk toegankelijk voor lesgevers en cursisten en mits enkele aanpassingswerken, is het ook mogelijk om er bakovens te plaatsen.

Tijdens de volgende weken zal deze ruimte in orde gebracht worden zodat de cursussen van ’t Verloren Uurke er vanaf het najaar kunnen starten. De ruimte deed tot nu toe dienst als werkruimte voor de technische dienst van de OCMW-campus. De aanwezige materialen worden nu verhuisd naar de kelder en naar de technische loods van de gemeente. Er is ook een verzwaring van de elektriciteitsinstallatie noodzakelijk. De nodige offertes werden opgevraagd en in de overeenkomst werd opgenomen dat de helft van de kosten door lokaal bestuur Meise gedragen zullen worden en de andere helft in de vorm van een jaarlijkse vergoeding bovenop de huurprijs door de vereniging.

“Ik ben heel verheugd dat er een oplossing voor de lessen pottenbakken gevonden is”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Ik weet dat vele pottenbakkers staan te popelen om terug aan de slag te gaan. Het is dan ook een heel leuke hobby met prachtige resultaten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise