Energieaudit aanvragen bij Energiehuis 3Wplus voor lager verbruik

Wie graag wil weten welke ingrepen men kan nemen om het energieverbruik te verlagen, kan sinds begin dit jaar een energieaudit van zijn woning aanvragen bij Energiehuis 3Wplus. In de herfst en winter bestaat ook de mogelijkheid om ook een warmtescan laten uitvoeren.

In tijden van hoge energieprijzen is het meer dan interessant om je woning energiezuiniger te maken. Via het Energiehuis 3Wplus kunnen inwoners van Merchtem sinds begin dit jaar een energieaudit aanvragen om vast te stellen waar in je woning het beter kan. De energiedeskundige komt dan thuis langs voor een volledige screening.

Als het buiten koud genoeg is, voert die meteen ook een warmtescan uit. Daarbij gaat de energiedeskundige met een warmtebeeldcamera na waar er warmte verloren gaat, zowel langs binnen als buiten. De infraroodbeelden maken het warmteverlies meteen duidelijk. Nadien krijg je een rapport met een stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de kostprijs ervan, de premies, de terugverdientijd en informatie over leningen. Een energieaudit kost 50 euro; voor de warmtescan is er geen meerprijs.

Heb je concrete plannen voor energierenovaties, dan kan je bij het Energiehuis ook terecht voor renovatiebegeleiding. Je krijgt hulp bij het zoeken naar aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, … Voor deze begeleiding hoef je niets extra te betalen.

Men kan een energieaudit – al dan niet met warmtescan – aanvragen door te mailen naar benoveren@3wplus.be

Algemene vragen of vragen over premies en leningen, kan men altijd stellen via de chatbox van Energiehuis 3Wplus en het woonloket van de gemeente (huisvesting@merchtem.be).

(eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk