Niels De Rooze wint 73ste Sint-Pietersprijs in Mazenzele

Welke deal de organiserende Sportvrienden getroffen hadden met Sint-Pieter bleef een goed bewaard geheim op het parcours, maar het was opvallend dat het, na een erg wisselvallige namiddag, gedurende gans het wedstrijdverloop schitterend zomerweer was.

99 vertrekkers voor de wedstrijd voor Elite2/U23/U23CP maakten een boeiend kijkstuk van deze Sint-Pietersprijs en heel wat toeschouwers waren lovend over de ietwat hertekende omloop. Vooral de aankomst op Dries viel in de smaak. Men zag daar de renners al van ver uit de bocht komen en de licht hellende aankomststrook was een kolfje naar de hand voor de punchers.

In het slot leek het lang een spurt met 15 te gaan worden, maar in de laatste ronde vlamden tien renners richting meet. Bij die groep namen als Opwijkenaar Brem Deman en Niels Vandyck en Rutger Wouters van het Team Thielemans-De Hauwere. Geen van dit trio haalde het finaal want het was Zottegemnaar Niels De Rooze die zich duidelijk de sterkste toonde in de sprint.

Brem Deman sleepte een mooie tweede plek uit de brand al had hij voor eigen supporters graag het orgelpunt geplaatst. De 110 km werden afgelegd aan een gemiddelde snelheid van 42 km/uur. En natuurlijk ook niet te vergeten, de perfecte organisatie van de Sportvrienden! (eb)

Brem Deman en zijn trouwe supporters

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk