20 jaar tweedehandswinkel

Onlangs mocht de tweedehandswinkel van het OCMW niet 20 maar 21 kaarsjes uitblazen. Vorig jaar woedde corona nog in alle hevigheid en daarom moest de viering van 20 jaar uitgesteld worden.

In oktober 2000 ging de sociale dienst van het OCMW van start met een tweedehandswinkeltje in de garages van het OCMW gebouw. Er werden meubels, klein huisgerief en kleding verkocht. Al snel was er plaatsgebrek en verhuisde de tweedehandswinkel naar de Gasthuisstraat 18. Dat was sindsdien de vaste stek.

Van bij het begin draaide de tweedehandswinkel met vrijwilligers die elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur present zijn. En elke laatste dinsdag van de maand ook van 17.30 tot 19 uur. Vanaf 2018 wordt enkel nog tweedehandskleding aangeboden. Elke week worden zo’n 80 kledingstukken verkocht tegen kleine prijsjes.

In het August De Boeckhuis werden de vrijwilligers in de bloemetjes gezet, o.m. door Julie Asselman, schepen van sociale zaken. Zij schetste in haar feestrede de geschiedenis van de tweedehandswinkel en loofde de inzet van de vrijwilligers die nog een kleine attentie van de gemeente kregen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk