Tiende gedichtendag in Herne

Op donderdag 25 januari 2018 vindt in Herne voor de tiende keer op rij Gedichtendag plaats. Voor deze feestelijke uitgave staan ook enkele bijzonderheden op het programma. Vooreerst is er de bloemlezing ‘Poëzie van eigen pen ‘die n.a.v. van dit jubileum werd samengesteld. De bundel (86 bladzijden) bevat o.m. gedichten die jongeren en volwassenen speciaal voor deze dagen geschreven hebben. De kindergedichten zijn afkomstig van laatstejaars uit de basisscholen van Herne.

De volwassenengedichten werden geschreven door deelnemers aan de voorbije Gedichtendagen: Joke Eeckhout, Jan De Leeuw, Monique Geeroms, Viviane Grisez, Elisabeth Hanssens, Mathias Leyssens, Nathalie Menschaert, Frank Nevens, Eddy Peremans, Reni Thienpondt (+), Guillaume Van den Bogaert, Lieven Vandenneucker, Christiane Vanhove, Johan en Jurian Vonckers.

Daarnaast is ook werk opgenomen van dichters die wat met Herne te maken hebben: Ben Cami, Edith Claus, Guido Fredrix, Henri Janssen, Luc Suys, Alex Tresignie, Maurits van Liedekerke. De omslag van het boek werd ontworpen door Hernenaar Sam Vanaudenhove.

De bundel Poëzie van eigen pen. 10 jaar Gedichtendag in Herne wordt op Gedichtenavond aan het publiek voorgesteld.

Jaarthema Theater

Het Gedichtendagthema luidt dit jaar Theater. Opnieuw krijgen jeugd en volwassenen de kans om een (eigen) gedicht rond het thema voor te lezen. Daarbij kan uitgegaan worden van de bekende versregel: ‘De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel’ (Joost van den Vondel) of van het meer algemene ‘Life is full of drama’. De keuzemogelijkheden zijn breed.

Naast het poëziegedeelte is er opnieuw ruimte voor muziek waarbij, als naar gewoonte, een muziekgroep uit Herne optreedt. Dit jaar is het de beurt aan ‘t Jeugdmuziek, terwijl leerlingen van Woordacademie van Herne het podium beklimmen.

Inschrijven

Wie er ook dit jaar bij wil zijn om voor te lezen, wordt gevraagd om tijdig in te schrijven via nelly.wyns@herne.be of 02 3971172.

Gedichtenavond op 25 januari begint om 19 uur en vindt plaats in bibliotheek Petrus Naghel, aan het gemeentehuis.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland