Opnieuw kippenactie Kukeluku

De gemeente Gooik organiseert opnieuw de kippenactie Kukeluku. Zo kunnen inwoners aan een voordelige prijs (10,50 euro per stuk) een legkip kopen. “Onze Kukeluku-kippenactie is al jarenlang een groot succes”, vertelt Herman Anthoons, schepen van Milieu en Natuur. “Dankzij de kippen kan het restafval verminderen, want ze houden van tafelrestjes, vis- en vleesresten, brood en deegwaren. Zo wordt op een natuurlijke wijze 50 kg GFT per jaar moeiteloos door 1 kip verwerkt. In ruil geven de kippen graag een vers eitje. Als gemeente doen we er nog een gratis zak kippenvoer bij. Zo krijgen de kippen een goede start in onze gemeente en steunen we de portemonnee van de inwoners.”

Een kip bestellen kan tot en met maandag 15 mei, via de website van de gemeente.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland