Zanzibar 1 wint alles in Merchtemse zaalvoetbalcompetitie

Het doek is gevallen over de Merchtemse zaalvoetbalcompetitie. Donderdagavond 11 mei werd nog de bekerfinale betwist tussen Zanzibar en Den Bels, gevolgd door de slotapotheose of de prijsuitreiking annex feestje. De hoogdagen van deze competitie in de sporthal liggen al een tijdje achter de rug en gelukkig trekt Stefaan Van Den Eynde nog aan de kar, samen met Marlies De Ridder. Ook voldoende scheidsrechters vinden is niet evident. Niet te vergeten toch dat deze zaalvoetbalcompetitie al bijna een halve eeuw bestaat!

Er wordt het voorbije seizoen gespeeld in twee reeksen. In de eerste afdeling (9 ploegen) ging de titel naar Zanzibar 1 en in de tweede (11 ploegen) toonde Scouts Juventa zich de sterkste.

De kleine finale van de beker ging tussen 2 Goals 1 Cup en Iphi 3 en eindigde op 9-3 voor de eerstgenoemde ploeg. Daarna was het de beurt aan Zanzibar 1 en Den Bels. In die strijd om de Cafetariacup zaten de betere voetballers bij Zanzibar 1 en dat resulteerde in een 6-2 zege. Dubbel prijs dus voor Zanzibar 1!

Zanzibar 1 trad aan met David Saerens, Tom Vanderstappen, Kevin en Kenneth Bogemans, Sam Van Den Broeck, Jo Van Den Bossche, Bram De Cat en Peter Vandekerckhove. Bij Den Bels speelden Jente Pauwels, Gauthier Cuvelier, Thomas De Vos, Klaas Simons, Nicky Huybrechts, Maxime De Smedt en Jens Van Der Elst.

De fairplay trofee was voor Iphi 3 en Miereghemhof. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk