Populaire podcast Wielerclub Wattage komt naar Dilbeek

Wielerclub Wattage zag voor het eerst het levenslicht op 2 maart. Enkele dagen na het Vlaams openingsweekend werd er teruggeblikt op De Omloop en Kuurne, maar ook de Strade Bianche die er zat aan te komen werd uitvoerig besproken. In deze gloednieuwe wielerpodcast heeft host Ruben Van Gucht het over de wieleractualiteit, verhalen uit de oude doos en wordt er gedold met Wolf (Dirk De Wolf) en Jeanke (Jan Bakelants). Tom Boonen en Mark Uytterhoeven maken het sterrenensemble van Wielerclub Wattage compleet. De podcast was initieel gestart om enkel wielerklassiekers in het voorjaar te fileren maar de immense populariteit haalde de makers in. Daarom werd nu beslist om drie Giro-specials te brengen, en dat voor een groot live-publiek.

Giro-special

In mei vormt Italië gedurende drie weken het decor voor de strijd om de roze leiderstrui en de legendarische trofee voor de winnaar: de Trofeo Senza Fine. Remco Evenepoel start in deze Giro als medefavoriet, samen met Primoz Roglic. Beide wonnen ze de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik. Roglic is olympisch kampioen, Evenepoel wereldkampioen. Het belooft dus een fantastische strijd te worden om het roze. En dat grijpt Wielerclub Wattage graag aan om hun komende podcasts te stofferen. Speciaal voor deze Giro en voor Remco komen er dus nieuwe afleveringen waarin de vijf vaste leden van de Wielerclub mijmeren over Tre Cime di Lavaredo, een passage in en rond Napels, en de meet in Rome, want die is nog ver. De anekdotes zullen er welig tieren, de lach zal zegepralen.

De kijk-en luistercijfers voor de podcast laten weinig aan verbeelding over. In enkele weken haalde het format vergelijkbare cijfers met die van vaste podcastwaardes. Wielerclub Wattage trekt nu dus ook live naar de theaters, er komen 3 live-opnames. Puurs, Geraardsbergen en Dilbeek zullen dienst doen als gaststeden voor de opnames. Bij onze noorderburen bewandelden al verschillende podcasts het pad van live-shows. De populairste shows daar stonden al in de grootste theaterzalen van Nederland. Het is dus een beproefd recept dat nu ook in ons land voet aan de grond krijgt.

Wielerclub Wattage houdt halt op 24 mei in Dilbeek, niet toevallig de heimat van Remco.

Tickets en info voor de live-podcasts via www.show-time.be.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland