Nieuwe ingang voor de Tuinbouwschool in Peizegem

Als je de expertise en werkende handen in eigen huis, dan doe je het werk gewoon zelf en in die optiek werd in de Tuinbouwschool een nieuwe toegangsweg aangelegd langs de Molenbaan. Die werd op 22 mei “plechtig” geopend. Dit is de eerste fase van een project van aanpassingen aan de school.

Gemachtigd opzichter Eva Emmerechts wees de aankomende leerlingen de weg, directeur Willem Van Schuerbeeck keek toe en schepen van Mobiliteit en Peizegem, Lien Casier (CD&V Plus) zag dat er prima werk geleverd was en alles vlot verliep.

“Deze nieuwe en waterdoorlatende ingang is er gekomen voor de veiligheid van de leerlingen,” aldus Van Schuerbeeck. “Iedereen die van de richting Kodil of Kouter de Molenbaan indraait, moet langs deze doorgang naar de school. We doen dit om gevaarlijke situaties op de Molenbaan te vermijden. Vroeger moesten al die leerlingen langs de geparkeerde wagens rijden en achteruitrijdende auto’s zorgden soms voor gevaarlijke toestanden.”

De directeur had overigens nog goed nieuws want de school is voor volgend schooljaar al zo goed als “volgeboekt”! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk