Mini-onderneming Resini van Don Bosco Groot-Bijgaarden valt in de prijzen met hun huisstijl op Mini Star Awards

Op 27 april organiseerde Vlajo, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, de Mini Star Awards. Op dit slotevenement werden 7 klassen van het zesde middelbaar verkozen tot beste mini-ondernemingen van het jaar.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt initiatieven, zoals de mini-ondernemingen van Vlajo en VOKA, die het ondernemerschap en de economische activiteit stimuleren en versterken. ​ Vlajo en VOKA organiseren en begeleiden elk jaar een Mini-werking waarbij mini-ondernemingen opgericht worden in scholen. ​ ​

​​De leerlingen werken een concept uit tot een concreet ondernemingsplan. Daarna zetten ze de theorie om in praktijk door zelf hun eigen onderneming te beheren. Zo ondervinden ze welke kennis en competenties nodig zijn in een klein bedrijf en kunnen ze al diverse ondernemerscompetenties verwerven. ​​De organisatoren van deze projecten begeleiden leerkrachten en leerlingen hierbij, onder meer door het bieden van een juridisch kader, door het delen van kennis en het aanbieden van workshops en webinars. 

De prijs voor de mooiste huisstijl ging dit jaar naar Resini van Don Bosco uit Groot-Bijgaarden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland