Futbalista Festival bij voetbalvrouwen KHOWM

Zaterdag 30 april was het vrouwen en meisjes aan de macht in de voetbaltempel op Dooren in Merchtem. De vrouwenploegen van Wolvertem Merchtem hielden hun Futbalista Festival. In de voormiddag kon al het jong vrouwelijk geweld van 6 tot 12 jaar komen kennis maken. De speelsters van KHOWM maakten die meer dan veertig jonge meisjes wegwijs in het voetbal. In de namiddag mochten die beginners toekijken op de match van de A-ploeg. Dat werkte blijkbaar inspirerend.

De thuisploeg speelde tegen Club Brugge B. Een delegatie van de veteranenploeg, voorzitter Pelicaen en sportief manager Verbelen, van KHOWM schonk de matchbal en dat bleek een erg goede want de gastvrouwen won met liefst 7-0. Daarmee zitten ze terug op het juiste spoor voor de slotmatch van volgende week, de kraker op Eendracht Mazenzele Opwijk. De Opwijkenaren zijn alleszins uit op een klinkende revanche na de zware pandoering in de heenmatch. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be