Werken Bodegem centrum goed op schema

In Sint-Martens-Bodegem zitten de werken aan het Dorpsplein mooi op schema. Intussen is al aan de tweede fase begonnen. Een derde en meest ingrijpende fase start pas na het bouwverlof. De eigenaars van de restaurants Bistro Margaux en ‘t Misverstand zijn tevreden met de gang van zaken.

De huidige dorpskern van Sint-Martens-Bodegem wordt grondig onder handen genomen. Naast de broodnodige werken aan de riolering en het wegdek wordt ook het dorpsplein volledig hertekend. In de eerste fase van de werken werd een nieuwe parking aangelegd voor de twee handelszaken op het plein.

Didier Versnick van ‘t Misverstand is tevreden over de gang van zaken. ‘Aanvankelijk waren we er niet gerust op’, zegt hij. ‘Maar toegegeven, de werken lopen beter dan verwacht. Zowel de gemeente als de werfleider doen hun uiterste best om de hinder te beperken. De nieuwe parking is mooi aangelegd. Onze klanten kunnen er makkelijk hun auto kwijt.’

De eigenaar van het populaire restaurant kan begrip opbrengen voor de werken. ‘Ik vind alleen de timing jammerlijk gekozen. Straks begint het hoogseizoen, terwijl men hier nog hard aan het werken is. Hopelijk blijven we toch nog even bereikbaar. Tot nog toe, hebben we nog geen omzetverlies. Al zal het voor ons geen topzomer worden.’

Collega Thomas Locus van sterrenzaak Bistro Margaux beaamt dat. ‘We mogen niet echt klagen’, zegt hij. ‘Maar het is ook niet echt prettig. Vooral de voorlopige verharde weg pal voor onze deur is redelijk gevaarlijk. Ik hoop dat daar een oplossing voor komt. Snelheidsremmers plaatsen, zou geen slecht idee zijn.’

Tijdens de derde fase zal het kruispunt van de Bodegemstraat met de Molenstraat worden aangepakt. Het verkeer zal in die periode worden omgeleid. ‘Dat wordt voor ons de zwaarste periode’, zucht Didier.

‘Maar okĂ©, dat wordt afwachten. Tot nu toe mogen we niet klagen. Ik hoop dat het zo blijft (lacht).’ De werken moeten tegen januari 2016 klaar zijn.’