Lennik bezoekt Italiaanse Arconate

Een delegatie uit de gemeente Lennik bezocht eind mei de Italiaanse gemeente Arconate. Zo’n vijftien Lennikenaren werden begroet door de nieuwe burgemeester van Arconate, Andrea Colombo in zijn gemeente.

Lennik werd dit jaar uitgenodigd door de gemeente Arconate om de banden opnieuw aan te halen tussen de twee gemeenten. Immers de verzustering tussen de twee gemeenten ging voor de eerste maal door in 1988 en regelmatig gingen er uitwisselingen door. De banden tussen verschillende families uit Lennik en Arconate zijn dan ook intens en bestaan reeds lang.

Ere-burger en cultuurmoeder Godelieve Eeckhoudt zette alles in het werk om deze verzustering te organiseren en te laten slagen.
Gevolg was dat er vrijdagavond slechts zestien Lennikenaren present waren, waaronder gemeenteraadsleden van N-VA-Lennik Kwadraat en ere-burgemeester Etienne Van Vaerenbergh.

Op het programma stond naast activiteiten met de gastfamilies, ook een bezoek aan de wereldtentoonstelling in Milaan en een bezoek aan de stad Novarro op het programma.