Politiepatrouille op Ring beschoten met Kalasjnikov

Op de Brusselse Ring is afgelopen nacht een politievoertuig van de lokale politie Vima bij een achtervolging beschoten door Kalasjnikov.

De politiepatrouille kruiste rond 3.15 uur vannacht een voertuig ter hoogte van de Medialaan in Vilvoorde.

Toen de twee inzittenden de politie opmerkten reden ze meteen snel weg.

De politie zette de achtervolging in, maar op de Ring ter hoogte van Jette nam de passagier van het voertuig de politie onder vuur.

‘Het politievoertuig noch de agenten werden geraakt, maar men heeft daardoor wel moeten afremmen en zo is het voertuig kunnen ontsnappen’, zegt woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

‘Vanochtend werd het voertuig in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden aangetroffen, het was tegen een boom tot stilstand gekomen.’

‘In het voertuig bleek een Kalasjnikov te liggen, mogelijk het wapen waarmee gevuurd werd. Het voertuig droeg gestolen nummerplaten. Van de verdachten is geen spoor.’

De federale gerechtelijke politie van Asse is een onderzoek gestart, het labo en een speurhond onderzoeken het voertuig en de omgeving.

Er wordt ook nagaan of de camera’s van bedrijven in de buurt iets geregistreerd hebben. Ook op de Ring werd een onderzoek  gedaan naar mogelijke sporen.

Update: Uit onderzoek blijkt dat het wapen in het voertuig een nepwapen was, waarmee niet kan gevuurd zijn. Het wapen waarmee gevuurd werd, moet dus meegenomen zijn door de daders.