Dilbeek snoeit 1.925 euro bijeen

De actie ‘Vergroot de hoop’ bracht in Dilbeek 1.925 euro op voor Kom op tegen Kanker.

Inwoners van de gemeente konden afgelopen zomer het snoeisel van hun taxushaag gratis inleveren in het recyclagepark. In de jonge twijgen van de haag zit een grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens de chemotherapie kanker bestrijdt.

Met het snoeisel van een haag van 50 meter kan al een patiënt worden behandeld. Voor elke m³ dat er wordt ingezameld, wordt daarenboven nog eens 50 euro geschonken aan een goed doel. De totale opbrengst bedroeg 370.000 euro, of 7400 m³ snoeisel. Een verbetering van het record met 15 procent.

Deelnemende gemeenten zijn vrij om te kiezen aan welk goed doel ten voordele van de strijd tegen kanker het geld wordt overgemaakt. Dilbeek koos voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar wordt het geld daar gebruikt voor vernieuwende initiatieven voor de opvang van kankerpatiënten en voor psychosociaal wetenschappelijk kankeronderzoek.

Met 38,5 m³ kan daaraan dus 1.925 euro worden overgemaakt.

Meer info op www.vergrootdehoop.be.