Drie voertuiginbrekers opgepakt in Zellik

In de Kloosterstraat in Zellik verbrijzelde een man dinsdagochtend rond 2.40 uur een ruit van een personen wagen met een baksteen. Uit de wagen werd een jas gestolen.

De dief werd bij de diefstal opgemerkt door broer van het slachtoffer. De eigenaar van de wagen is zijn zus. De broer van het slachtoffer was wakker geworden van het lawaai op de straat. Hij zag de dief in een vluchtauto stappen. Hij kon de politie een gedetailleerde beschrijving geven van zowel de persoon als de auto.

De vluchtwagen werd even later door de politie onderschept ter hoogte van de Vliegwezenlaan. De daders ontweken de auto waarmee de politie hen probeerden tegen te houden, maar hun vlucht reikte niet ver. Van de drie inzittenden in de auto voldeed één persoon aan de gegeven beschrijving. Ze werden overgebracht naar het commissariaat.

Lorentz V., een 20-jarige Italiaan uit Anderlecht en de 19-jarige Naoufel A. uit Koekelberg zijn geen onbekenden voor de politie. Ze werden samen met de derde verdachte, de 22-jarige Axel R. uit Denderleeuw ter beschikking gesteld van de parketmagistraat in Brussel. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk