Stationswijk Denderleeuw volgende week weer bereikbaar via Kemelbrug

De Wellestraat en Steenveldlaan in Denderleeuw kregen maandag een eerste onderlaag asfalt. Nog deze week krijgt de Wellestraat ook de toplaag asfalt.

‘Daarna kunnen de Wellestraat en de Kemelbrug terug worden opengesteld voor het autoverkeer. Vermoedelijk kan dit al vanaf volgende week woensdag’, zegt schepen van Openbare Werken Jan De Nul (CD&V).

Met aannemer Audebo werd getimed om nog voor het bouwverlof van volgende week de asfalteringswerken te kunnen uitvoeren.

Het eerste deel van de Steenveldlaan en Elf Dagwand kregen maandag al hun onderlaag om het warenhuis Spar en de bakkerszaak De Smet terug vanaf de Steenweg bereikbaar te maken.

Zwaar verkeer geweerd

De Wellestraat en Kemelbrug kunnen normaliter vanaf volgende week woensdag worden opengesteld voor het gewone autoverkeer.

‘Omdat de Kemelbrug onderhevig is aan zetting wordt op verzoek van Infrabel het zwaar verkeer van de brug geweerd’, vervolgt De Nul.

‘Dat wordt via voorsignalisatie aangegeven op de Steenweg. Aan de voet van de brug wordt een hoogtebeperking en wegversmalling voor vrachtvervoer geplaatst.’

Infrabel ontving intussen wel al de bouwvergunning voor de aanleg van een nieuwe brug. Op dit moment is men nog bezig met een aantal noodzakelijke grondverwervingen.

De aanvangsdatum is vermoedelijk pas in 2016.

Foto’s: Jacky Delcour (onder) en Jan De Nul (boven)