Wildebeekstraat maand afgesloten vanaf 31 januari

Vanaf 31 januari wordt de riolering van de Wildebeekstraat in Welle aangesloten op het gloednieuwe pompstation in het Broekpark.

Aangezien de werken de rijbaan moeten dwarsen, wordt de Wildebeekstraat – tussen het Drieselken en de Korte Broekstraat – van 31 januari tot 28 februari volledig afgesloten voor het wegverkeer.

De grootschalige collectorwerken in Welle zitten nu wel in de eindfase.

‘Het geduld van de buurtbewoners is al danig op de proef gesteld, maar het is nog even doorbijten’, zegt Jan De Nul (CD&V), schepen van Openbare Werken.

Het doorgaand verkeer en vrachtverkeer komende van de N45 richting Welle wordt omgeleid via de N45, Hoogstraat, Iddergemstraat, N405, Regentiestraat, Welleplein en omgekeerd.

Voor het plaatselijk autoverkeer richting Welle wordt een bekomende omleiding ingesteld via de landbouwwegen.

In de landbouwwegen die zijn opgenomen in het omleidingstraject zal éénrichtingsverkeer worden ingesteld.

Het plaatselijk verkeer komende van de Wildebeekstraat richting Welle wordt omgeleid via de Korte Broekstraat, Open Veldstraat, Broekstraat, Welleplein.

Het plaatselijk verkeer komende van de Kerkstraat richting Wildebeekstraat wordt omgeleid via de Kerkstraat, Abeelstraat, landbouwweg Beukel, Wildebeekstraat.

Eindfase van de werken

Midden 2012 gingen de collectorwerken in Welle van start.

Met dit project wil Aquafin het afvalwater van meer dan 3000 inwoners van Denderleeuw en Haaltert, dat nu nog ongezuiverd in de Wildebeek belandt, aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Liedekerke.

‘Eind februari zouden de grootste werken in de verschillende werfzones achter de rug moeten zijn’, aldus schepen Jan De Nul.

‘Dan is het uitkijken naar goede weersomstandigheden om de definitieve asfaltlaag op de straten te gieten. En kunnen de Wellenaren in het dorpscentrum eindelijk weer op mooi aangelegde wegen rijden.’

Meer info over deze werken via Aquafin vind je hier en hier.