'Lijn 213 moet opnieuw door Teralfene'

De gemeente Affligem dringt andermaal aan bij de vervoersmaatschappij De Lijn dat de lijn 213, komende vanuit Liedekerke richting Aalst, opnieuw Teralfene zou aandoen. Bij de start van de werkzaamheden aan de stationsomgeving van Liedekerke werd het traject aangepast en viel de bediening in deelgemeente Teralfene weg.

Heel wat schoolkinderen zijn nu verplicht een alternatief te zoeken voor hun schoolvervoer.

Volgens Affligem moet het mogelijk zijn voor lijn 213 het volgende traject te volgen: station Liedekerke – N208 richting E 40 – Bellestraat – Petterstraat – Potaardestraat – kerk Teralfene – Daalstraat vervolgens richting Aalst.

‘We gaan er van uit dat wie betaalde voor een abonnement, recht heeft op een minimale dienstverlening’, zegt burgemeester Walter De Donder (LB). ‘De schoolkinderen uit Affligem kunnen onmogelijk de dupe zijn van de werken op het grondgebied van een andere gemeente, met name de herinrichting van de stationsomgeving in Liedekerke.’