Lynn Van Royen in de prijzen met serie Beau SĂ©jour

De Vlaamse fictiereeks Beau SĂ©jour met Lynn Van Royen uit Aalst – en vriendin van Gilles Van Schuylenbergh – in de hoofdrol, heeft de publieksprijs gewonnen op de zevende editie van het internationale televisiefestival SĂ©ries Mania in Parijs.

Het nieuws werd bekendgemaakt door het Vlaams audiovisueel Fonds.

De serie komt pas volgend jaar op Ă©Ă©n maar zou de carriĂšre van Lynn wel eens definitief kunnen lanceren. Het door productiehuis deMENSEN gemaakte Beau SĂ©jour zal volgend jaar ook in Frankrijk en Duitsland te zien zijn op de zender Arte, als allereerste Vlaamse serie ooit.

Het publiek van SĂ©ries Mania had de keuze uit meer dan 50 reeksen van over de hele wereld.

Séries Mania ontving dit jaar meer dan 250 inzendingen uit alle hoeken van de wereld. Beau Séjour werd als enige Belgische reeks geselecteerd in de internationale competitie van het festival, samen met zeven andere televisiereeksen uit landen als Noorwegen, Argentinië, Frankrijk, Australië, Groot-Brittannië, Zweden en Israël.

In Beau SĂ©jour gaat een vermoord meisje, Kato, op zoek naar haar eigen moordenaar. Gaandeweg ontdekt ze dat een paar mensen haar nog kunnen zien – maar waarom? Deze rauwe, hedendaagse whodunit flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...