Dilbeekse fanfare in trailer 10 jaar Dagelijkse Kost

Dagelijkse Kost, het succesprogramma van Jeroen Meus op Eén, viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Om dat te vieren nam de zender deze zomer een feestelijke trailer op, mét een rol voor de Fanfare De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem.

De opnames voor de nieuwe trailer vonden begin juli plaats op verschillende locaties in Dilbeek, met respect voor alle coronamaatregelen. In de trailer zie je hoe een muziekensemble onder leiding van Willy (beter bekend als Peter Van Den Begin) helse toeren moet uithalen om op tijd op een feestje te geraken. Eén van de obstakels op hun weg: een fanfare onder leiding van een onherkenbare Jeroen Meus, die voorrang van rechts krijgt.

En die fanfare, dat zijn De Vrije Belgen uit Sint-Martens-Bodegem! Niet in hun moderne vertrouwde kostuum, maar wie goed kijkt (of de pauzeknop gebruikt), herkent wel enkele leden, op de tonen van de bekende mars ‘It’s a long way to Tipperary’.

Voor de fanfare waren deze opnames de eerste activiteit sinds de coronacrisis, waardoor repeteren lange tijd onmogelijk was. De fanfare zag al haar optredens in het water vallen en ook het jaarlijkse concert in CC Westrand dit najaar is afgelast. Ondertussen werden de repetities onder strenge voorwaarden wel weer opgestart en wordt er voorzichtig uitgekeken naar een nieuw voorjaarsconcert op 6 maart 2021 in de kerk van Sint-Ulriks-Kapelle.

10 jaar Dagelijkse kost!

Trrrrrrrrrromgeroffel want volgende week maandag start 10 jaar Dagelijkse kost! ? Verwacht je aan een feestseizoen vol nostalgische herinneringen, verrassende anekdotes en vernieuwde Dagelijkse kost-klassiekers waarvoor je – vergeef het ons – meer dan één broeksknoop zal moeten openzetten. ? ?

Posted by Dagelijkse kost on Monday, August 24, 2020

Over De Vrije Belgen: De Fanfare De Vrije Belgen is met zijn 40 muzikanten één van de bekendste fanfares in Dilbeek en omstreken. Perscontact:

Bart De Valck 0477588844- bart.devalck@devrijebelgen.be

Meer info: www.devrijebelgen.be  /  facebook.com/devrijebelgen

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland