Ilan Van Wilder pakt brons op EK Wielrennen

Op het Europees Kampioenschap wielrennen in het Franse Plouay leverde Opwijkenaar Ilan Van Wilder een prachtprestatie. Hij pakte brons in de tijdrit voor beloften.

Hij legde de 25,6 km af 31 minuten en 26 seconden. Hij eindigde derde na de Noor Andreas Leknessund (30.58) en de Zwitser Stefan Bissinger die er amper 5 seconden minder over deed dan Ilan Van Wilder. Van Wilder pakte daarmee de eerste medaille voor België. Later op de dag zou Victor Campenaerts ook brons halen bij de profs.

Van Wilder start morgen al met Sunweb in de Bretagne Classic, in dienst van kopman Michael Matthews. De eerstejaarsprof uit Opwijk had zijn zinnen gezet op de Ronde van de Toekomst maar die is ondertussen afgelast. Een ander doel was deelnemen aan het WK in Martigny. Maar ook dat WK staat op losse schroeven.

Volgend jaar zal Van Wilder zijn debuut maken in één van de grote rondes. Hij kijkt er alvast naar uit en wij met hem.

Topartikels bij Goeiedag.be