Coronapatiënt Stijn (41) mag na maand vrouw terug in de armen sluiten: “Een onbeschrijfelijk gevoel”

Het is niet al kommer en kwel in de Covid-afdelingen van onze ziekenhuizen. Na opnieuw zware weken was er heuglijk nieuws in het AZ Jan Portaels. De 41-jarige Stijn Mollemans kon er na een maand eindelijk zijn vrouw terugzien.

Het waren ontroerende momenten in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Stijn, nochtans geen risicopatiënt, werd zwaar ziek door het coronavirus. Na een intens verblijf van 30 dagen op de Covid-afdeling en zelfs een paar dagen op Intensieve Zorgen mocht hij eindelijk de afdeling verlaten en zijn vrouw terugzien.

Dat zorgde vanzelfsprekend voor zeer emotionele taferelen, niet in het minst bij Stijn zelf. “Het is een onbeschrijfelijk gevoel om mijn vrouw Sylvie eindelijk terug te kunnen omhelzen. Ik kan niet beschrijven hoe dankbaar ik ben voor alle hulp die ik gekregen heb. Iedereen heeft me erdoor geholpen. Dankjewel aan iedereen…” Ook voor Sylvie was het uiteraard een ongelooflijk intens weerzien. “We hebben uit deze ontmoeting zoveel gehaald en ook de kracht gehaald om door te gaan.”

Het zorgpersoneel had voor de gelegenheid de afdeling volledig versierd. Voor hen werd Stijn ‘Onze Stijn’. Er vloeiden heel wat traantjes bij zowel het koppel als het personeel. “Het was dan ook één van de meest ontroerende momenten het voorbije jaar”, zegt Helena Polfliet, woordvoerster van het AZ Jan Portaels. “Stijn heeft een lange weg afgelegd en nog steeds te gaan maar dit geeft hem heel veel kracht. Al het zorgpersoneel was ontroerd. Hij werd er met een warm applaus uitgezwaaid en gaat nu revalideren op een andere afdeling.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise