Bouw nieuwe school De Doening kan starten

Deze voormiddag ondertekende de stad Vilvoorde op de hoofdzetel van Scholen van Morgen het contract voor de nieuwbouw van de stedelijke basisschool De Doening in Peutie.

In april starten de werken en de nieuwe school moet volledig klaar zijn in het najaar van 2017.

Via de publiek-private samenwerking DBFM Scholen van Morgen staan in Vlaanderen in totaal 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten gepland over alle onderwijsnetten heen. Verspreid over heel Vlaanderen werden reeds 50 bouwwerven opgestart.

De vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen.

In Vilvoorde bouwt Scholen van Morgen vijf scholen voor de drie onderwijsnetten.

Naast de stedelijke basisschool De Doening wordt voor het GO! (onderwijs van de Vlaamse gemeenschap) een nieuwbouw voor de Klim-Op gerealiseerd en voor het Katholiek Onderwijs Vilvoorde starten werken voor het College, campus Roosevelt (Virgo+ en VBS De Knipoog), VBS Sint-Jozef Far West en ten slotte VBS Sint-Jozef Peutie. In het totaal voorziet Scholen van Morgen in 18 500 m² nieuwe schoolgebouwen in Vilvoorde, goed voor een totale investeringskost van bijna 44 miljoen euro.

De nieuwbouw voor de stedelijke basisschool De Doening werd ontworpen door BRUT+BO+HoeBa, architectenassociatie en wordt gerealiseerd door THV IDIB.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fasen.

‘Het startsein van de werken zal begin april 2015 worden gegeven en het einde van de bouwwerken is voorzien voor oktober 2017. Het bouwproject voor De Doening heeft een oppervlakte van 2 384 m² en de totale investeringskost bedraagt bijna 6 miljoen euro.’ aldus schepen van Onderwijs Jo De Ro (Open VLD).

De nieuwbouw omvat naast klaslokalen ook een nieuwe sportzaal en een leuke speelstraat.

Tijdens de werken zullen een deel van de leerlingen tijdelijk opgevangen worden in een voormalige bakkerij.

De stad deed hier de nodige aanpassingen zodat de leerlingen op een kwaliteitsvolle manier worden opgevangen tijdens de werken.

‘Naast de nieuwbouw in Peutie, is het plan voor een nieuwbouw en uitbreiding van de stedelijke basisschool De Puzzel in Koningslo unaniem goedgekeurd in de gemeenteraad en is het dossier voor onze stedelijke basisschool in Houtem in opmaak’ zegt De Ro.

sbs-de-doening