300.000 euro subsidie voor Landschap van Erembald tot Kravaalbos

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, geeft een subsidie van 300.000 euro aan het project Landschap van Erembald tot Kravaalbos (Regionaal Landschap Schelde Durme).

Het is een van zeven strategische ruimtelijke projecten die moeten bijdragen tot een betere ruimtelijke kwaliteit in Vlaanderen.

Het open ruimte gebied Landschap van Erembald tot Kravaalbos situeert zich over Aalst, Affligem, Asse en Opwijk en bevat een rijk cultureel erfgoed met sterke natuurwaarden.  Het gebied staat echter onder grote druk en die druk zal alleen maar toenemen als de bevolking in de omliggende woonkernen verder groeit. Het gevaar bestaat dat de open ruimte haar kwaliteiten en potenties verliest als geen planningsinitiatieven worden genomen om haar te beschermen.

Het strategische projectpartnerschap wil daarom een betere verwevenheid creĂ«ren van natuur, landbouw en erfgoed. Op die manier wil men het ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ aantrekkelijker maken om er te wonen, te werken en te recreĂ«ren.

(foto: Jo De Coninck)

Topartikels bij Goeiedag.be