Open Vld+ Ternat wordt Blauw Ternat

Het was reeds geweten dat Open Vld+ Ternat en N-VA Ternat met één gezamenlijke lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 zouden trekken in Ternat. De Ternatse liberalen laten nu weten dat ze dit zullen doen onder de naam Blauw Ternat.

Maar van waar de naam “Blauw Ternat”?

Afdelingsvoorzitter Steve Convents verduidelijkt waarom Open Vld+ Ternat niet onder de vlag van Open Vld naar de verkiezingen gaat:

Het is zeker geen keuze tegen Open Vld , want wij blijven allemaal lid en onze afdeling blijft ook verbonden met Open Vld. Wij blijven natuurlijk liberalen. Graag benadruk ik waar liberaal voor staat : het individu staat centraal en zo weinig mogelijk inmenging van kerk en staat en ik heb uit mijn omgeving begrepen dat wel 90% van de mensen van allerhande pluimage zo willen leven. De kleur blauw staat voor puur of zuiver. Blauw is daarom wel een passende partijnaam voor de lokale verkiezingen, want zo zijn wij : blauw verbindt ons allen en niet voor niets spreekt men in Ternat van “ de blaa “.

Blauw dekt ook meerdere lagen. Zo kan Blauw ook verwijzen naar de nieuwkomers die mee werk gaan maken van het nieuwe verhaal. We gaan op zoek naar nieuwe mensen die mee willen brainstormen, ideeën willen uiten en werk willen maken voor een stevig programma voor ons dorp. Ik denk en ik ben ervan overtuigd dat dit echt een meerwaarde zal zijn.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland