Provincie plaatst naamborden aan voetwegen

Buurt- en voetwegen spelen een belangrijke rol in de lokale mobiliteit. Fietsers en voetgangers maken er gretig gebruik van. Om deze wegen meer zichtbaar te maken in het landschap, plaatst de provincie Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten, er naamborden. Dit jaar komen er zulke borden in Ternat. ​Eind februari werden er 44 borden aan 21 Ternatse voetwegen geplaatst. “De beste manier om buurt- en voetwegen te behouden en te waarderen, is ze veel te gebruiken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al jaren naambordjes bij deze wegen in Vlaams-Brabant. En we gaan dit jaar hiermee verder. Voetgangers en fietsers weten via de naambordjes dat ze de weg mogen gebruiken. Bovendien trekken de bordjes de aandacht. Heel wat inwoners ontdekken zo zelfs nieuwe wegjes in hun eigen dorp”.

In Ternat is de provincie Vlaams-Brabant vorig jaar gestart met het plaatsen van naamborden langs buurt- en voetwegen. Het ging om 166 borden aan 67 wegen. Dit jaar komen er 44 borden bij aan 21 wegen. “Het plaatsen van de naambordjes is de volgende stap in de uitvoering van ons Trage Wegenplan. Daarmee zetten we volop in in de herwaardering van de buurtwegen. Onze commissie erfgoed heeft de oude benamingen van de voetwegen opgezocht in de Atlas der Buurtwegen uit de 19de eeuw en nu gebruiken we deze op de bordjes”, zegt Geert De Feyter, schepen in Ternat.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland