Woonzorgcentrum Kapelleveld blaast vijf kaarsjes uit

“Onder ruime belangstelling werd ons woonzorgcentrum op 10 januari 2018 geopend door toenmalig minister van Volksgezondheid Maggy De Block (Open Vld)”, zeggen De Vriese en adjunct-directeur Linde Platteau. “Onze medewerkers mochten toen de eerste twee bewoners ontvangen. Intussen is ons aantal bewoners gegroeid tot honderd en zijn we bijgevolg volledig volzet. Het gaat om 59 personen op de reguliere afdeling. Daarnaast hebben we nog negentien kamers voor personen die lijden aan dementie en tot slot hebben we bij de assistentiewoningen nog eens 41 plaatsen. Het gaat zo goed als allemaal mensen uit Ternat, net zoals het gros van onze medewerkers. We vormen zo een dorp in het dorp. Honderd personen dus, maar toch is onze belangrijkste troef de kleinschaligheid en het familiaal karakter. Daarnaast bieden we onze bewoners heel wat mogelijkheden, op wandelafstand van winkels en de wekelijkse markt.”

Lokale verankering is voor het woonzorgcentrum belangrijk. “Dat doen we onder meer door ons restaurant open te stellen”, luidt het. “Mensen die hier niet wonen kunnen ‘s middags voor een democratische prijs mee aansluiten bij de lunch. Graag hebben we vooraf wel een seintje, zodat onze kok het aantal personen kan inschatten.” De vijfde verjaardag van het woonzorgcentrum wordt op 19 februari door bewoners en familie gevierd in Cultureel Centrum De Ploter. Er worden optredens aangeboden, net als een dessertbuffet.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland