Gratis voedselbonnen voor gezinnen in kwetsbare situatie

“Tijdens de coronapandemie ontvingen wij net als andere lokale besturen subsidies om mensen in armoede te ondersteunen”, zegt schepen van Welzijn Anna Parys (Voor Ternat). “Met dit geld kochten we onder meer waardebonnen aan, in hoofdzaak om voedsel mee aan te kopen en om te verdelen onder mensen die het moeilijk hadden. Voor ons was het een snelle en concrete manier om mensen te helpen en we zagen dat het initiatief zeer goed onthaald werd. Daarom zullen we dit blijven verderzetten.”

Afhankelijk van de situatie zullen gezinnen de waardebonnen één keer per jaar of om de zoveel maanden ontvangen. Om in aanmerking te komen, wordt er eerst een individueel sociaal en financieel onderzoek gevoerd. De maatschappelijk werkers onderzoeken ook meteen of deze mensen recht hebben op andere sociale voordelen zoals bijvoorbeeld sociaal elektriciteitstarief, verwarmingstoelage enzovoort.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws