400 alleenstaanden uit Ternat krijgen feestmaaltijd van lokaal restaurant of traiteur

Op dinsdag 19 januari 2021 krijgen maar liefst 400 alleen wonende Ternatse 65-plussers een feestmenu aangeboden. De gemeente doet dit ter vervanging van het jaarlijkse kerstdiner. De maaltijden worden klaargemaakt en rondgebracht door vijf restauranthouders en cateraars uit Ternat.

De gemeente Ternat organiseert al jaren een kerstdiner voor alleenstaande 65-plussers. Dit gebeurt jaarlijks in de aanloop naar Kerstmis en gaat door in de parochiezaal. Elk jaar zijn er 200 deelnemers waar een Kerstmaaltijd wordt aangeboden met mogelijkheid voor een dansje. Door corona kon dat evenement echter niet doorgaan. Daarom besloot de gemeente het anders aan te pakken. “Alleenstaande 65-plussers moeten net zoals andere al een lange tijd veel missen”, zegt schepen voor Senioren Jozef Borremans (CD&V). “Zo kan men al maanden niet naar de maandelijkse bijeenkomsten van de seniorenbonden, werd er geen jaarlijkse busuitstap georganiseerd en was er geen seniorenweek. Om toch iets voor hen te doen, besloten we deze massale take-away te organiseren.”

Alle alleenstaande 65-plussers werden hiervoor persoonlijk aangeschreven. Maar liefst 400 personen hebben zich ingeschreven voor deze feestmaaltijd. Het gemeentebestuur heeft vervolgens alle restaurants en traiteurs van de gemeente gecontacteerd voor deelname. Vijf restaurants of traiteurs hebben zich hiervoor aangemeld en zullen op 19 januari elk een 80 alleenstaanden een feestmaaltijd bezorgen. De deelnemende restaurants en cateraars zijn Restaurant NoNon, De Voet van Keizer Karel, Traiteur Délice, Cook for rent en traiteur Elton.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland