Vier maanden 100km/u op Ring: bijna 56.000 boetes uitgedeeld en 375 rijbewijzen ingetrokken

De Federale Wegpolitie heeft sinds de invoering van de snelheidslimiet van 100 km/u op de Ring al 55.950 snelheidsovertredingen vastgesteld. 375 rijbewijzen werden ingetrokken.

Op 1 september ging de maatregel, die deel uitmaakt van het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021 – 2030, in. “Een snelheidsverlaging tot 100 km/uur op de Ring rond Brussel zal een positieve impact hebben op de CO2-uitstoot en de verkeersveiligheid terwijl de doorstroming toch op peil gehouden wordt”, voorspelde Vlaamse minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Er werden 280 borden geplaatst die de nieuwe snelheidsbeperking moesten aangeven.

Bij vaste en mobiele controles door de Federale Politie werden tussen 1 september en 31 december liefst 55.950 snelheidsovertredingen vastgesteld waarbij 375 rijbewijzen werden ingetrokken. “Sinds september werden de mobiele controles geïntensifieerd”, klinkt het bij de Federale Politie. “Bedoeling was de automobilisten zoveel mogelijk te sensibiliseren en zo snel mogelijk een gedragsverandering te creëren zodat de gewenste effecten van de lagere maximumsnelheid zich kunnen aftekenen.”

Bij het kabinet van minister Peeters laat men weten dat er omtrent de impact van de snelheidsbeperking momenteel nog geen statistieken voorhanden zijn.

Topartikels bij Goeiedag.be