Oud-burgemeester Gerard Platteau overleden

Gerard Platteau, oud-burgemeester van Ternat, is op 91-jarige leeftijd overleden. Gerard Platteau was de eerste burgemeester van Groot-Ternat. In die hoedanigheid zette hij Ternat als gemeente op de kaart, met grote realisaties zoals het sportcentrum met zwembad en cc De Ploter.

Burgemeester Michel Vanderhasselt: “Gerard Platteau was een burgemeester die 100 procent leefde voor zijn gemeente en zijn inwoners. Een sterke burgemeester die ook naar zijn inwoners luisterde en hen probeerde te helpen waar nodig. Dat is een enorme kwaliteit. Er waren in zijn tijd weinig mensen van zijn kaliber die zich zo hard voor Ternat inzetten. Gerard was een icoon. Hij was ook vooruitstrevend en dacht altijd ver vooruit. Het mooiste voorbeeld in het oprichten van cc De Ploter. In die tijd was dat ongezien en vooruitstrevend. Als gemeenteraadslid kon ik ook ervaren hoe moeilijk het was om tegen hem en zijn partij in te gaan. Gerard was een ijzersterk politicus met een duidelijke visie. Daar heb ik altijd bewondering voor gehad.”

Oud-burgemeester Ronald Parys: “Een bitsige verkiezingsstrijd  had er toe geleid dat hij geconfronteerd werd met een verdeelde gemeente en een verscheurde familie, maar Gerard werkte meteen aan verzoening en slaagde erin om de rangen te sluiten. Dankzij de diepmenselijke wijze waarmee hij met iedereen omging slaagde hij er altijd in om tot consensus te komen. Hij won telkens het vertrouwen van vriend en vijand. De rol die  Gerard  gespeeld heeft in de gemeente aan de vooravond van de 21ste eeuw kan moeilijk overschat worden”.

“Hij heeft van de drie dorpen Sint-Katharina –Lombeek, Ternat en Wambeek een dynamisch geheel gemaakt. Hij heeft in vele domeinen een voortrekkersrol gespeeld , waarbij  steeds  gemeenschapsopbouw centraal stond. Gerard maakte van Ternat het economisch knooppunt dat het  vandaag is met een ruim vrijetijdsaanbod, toonaangevende scholengemeenschappen en voldoende   beschermde groene ruimte.”

Het Lokaal Bestuur Ternat wenst de nabestaanden van Gerard Platteau erg veel sterkte toe.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland