Provincie geeft groen licht voor sloop ‘t Kasteeltje

Op donderdag 3 december gaf de provincie Vlaams-Brabant een vergunning voor de sloop van het ‘kasteeltje’ op het Mieregemplein. Er mogen 18 appartementen komen (één minder dan in de oorspronkelijke aanvraag). De gemeente had een negatief advies gegeven maar de provincie had maar een paar kleine aanpassingen opgelegd. De projectontwikkelaar paste zijn plannen aan en krijgt dus nu groen licht.

De gemeente had ingeroepen dat het gebouw met tuin erfgoedwaarde had maar dat argument werd door de provincie niet weerhouden. De ontwikkelaar moet wel instemmen met “een gratis grondafstand en geldelijke last ter realisatie van een veilige fietsverbinding richting baantje tussen Mieregemplein en Maurits-Sacréstraat en het verfraaien van het openbaar domein,” aldus schepen van ruimtelijke ordening Lien Casier. “Wij zijn zeer teleurgesteld in de houding van de provincie in dit dossier,” zegt schepen Casier (CD&V).

Bij oppositiepartij PRO regeren ze erg verbolgen. “Met het kasteeltje verdwijnt het laatste groene plekje aan het Mieregemplein. Eens te meer wordt dat ingepalmd door nog maar eens een aantal appartementen”.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk