Opwijkse oppositie samen voor afval preventie

Op de gemeenteraad van 1 december stelde de verzamelde oppositie (CD&V, Inzet en Groen) een gezamenlijk afvalpreventie plan voor. De oppositie zag met lede ogen hoe in 2017 de fractie restafval in Opwijk nog is gegroeid, in tegenstelling tot de rest van Vlaanderen. Om de afvalberg te verkleinen moet de gemeente met een eigen afvalplan komen met praktische maatregelen, vinden CD&V, Inzet en Groen. Ze stelden dan maar zelf een aantal maatregelen voor.

Die variëren van het promoten van producten zonder verpakking, verpakkingvrij winkelen, het invoeren van statiegeld voor blikjes, tot het aanleggen van kringlooptuinen en het verhogen van de pakkans voor wie zich schuldig maakt aan het veroorzaken van zwerfvuil.

De meerderheid had geen oren naar het voorstel van de oppositie. Zij rekenen vooral op de intercommunale afvalmaatschappij Intradura om het beleid inzak afvalbeheer uit te werken. De oppositie vindt dat de gemeente niet bij de pakken mag blijven zitten en dat hun voorstellen aanvullend zijn bij het beleid van Intradura.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk